По-високо ниво на безопасност

Хенкел демонстрира силата на решенията си за ремонт на автомобили на едно необичайно събитие. В сътрудничество с екипа за краш-тест crashtest-service.com ‏(CTS) в Мюнстер, Германия компанията представи разширеното си продуктово портфолио пред клиенти, представители на обществени организации, осигурителни компании и транспортни компании. Акцент на деня беше краш-тест, при който автомобилното стъкло е залепено с лепило Teroson за директно остъкляване и ударът се случва само 30 минути след монтиране на стъклото.

В рамките на Европейски съюз, съгласно законовите разпоредби всички нови коли трябва да отговарят на определени стандарти за безопасност. Една от симулациите е т.нар. офсет-краш тест. При този тип удар се предизвикват едни от най-сериозните увреждания на автомобила и наранявания на пътниците. Стандартите на NCAP ‏(New Car Assessment Program) изискват тестът да се проведе при скорост 64 км/ч с припокриване 40% спрямо тестовата бариера.
“Aвтомобилното стъкло е изключително важно при фронтален сблъсък, защото допринася за здравината на автомобила и подкрепя въздушната възглавница при удара“ обяснява г-н Бахрами, вицепрезидент на Хенкел Лепилни Технологии. „ При сблъсък, пълната функционалност на въздушната възглавница трябва да бъде гарантирана“
За да демонстрира ефективността на своите продукти, Хенкел осъществява краш тест в съответствие с нормите за нови автомобили, но с употребявана кола. По време на теста, гостите първо наблюдават смяната на стъклата. Новите стъкла се монтират на тестовия автомобил с Teroson PU 8730 HMLC. Инсталацията отнема 10 минути, а автомобилът може да потегли 30 минути след монтирането. След това време, CTS експертите симулират фронтален офсет удар според EU стандартите за нови коли. Резултатите показват, че стъклото залепено с Teroson не само издържа на екстремния удар, но също така има пълна функционалност по отношение на въздушната възглавница.
„С този необичаен краш тест ние искахме да създадем емоционално преживяване за нашите клиенти, както и за представителите на осигурителните компании и другите ключови организации. Нашата цел бе да онагледим ефективността на Teroson“ обяснява г-н Бахрами. „Безопасността е основен приоритет, когато се ремонтират коли. Затова е важно потребителите да имат 100% доверие на продуктите , с които работят.
В допълнение на продуктите за директно остъкляване, Хенкел представи и широка гама иновативни решения на Loctite и Teroson за ремонт и поддръжка на автомобили. Портфолиото включва ремонтни решения за автомобилното купе и механиката на автомобила, решения за финиш, подготовка на повърхността, почистване, както и защита на автомобила срещу корозия и износване.
 

ВИДЕО

За трета поредна година  ще се включим в надпреварата на националния ни отбор по картинг в ролята си на спонсори.  Инженерите и техниците по поддръжката на картинг автомобилите са спокойни и уверени, че с помощта на предоставените продукти с марки LOCTITE и TEROSON  състезанието ще премине успешно. Те са горди да демонстрират принадлежността си към голямото семейство на LOCTITE и TEROSON. Според тях продуктите на ХЕНКЕЛ  са необходимият елемент, който допринася за успеха на пистата.